Open the menu

Ardenne Meetings

Online aanvraag naar formulier

Hulp nodig ?
32 (0) 84 410 212

info@ardenne-meetings.be

Be in green

Belgisch Luxemburg, een provincie om te beleven!

Luxemburg, de meest zuidelijk gelegen provincie van België, beslaat 4440 km2, 1/7 van het Belgische grondgebied. De grootste provincie dus en paradoxaal genoeg ook de minst bevolkte met +/- 260.000 inwoners. Meer dan de helft is bosgebied en het grootste deel van het Waalse woud bevindt zich hier.

Naast de uitgestrekte bossen waarmee Luxemburg geassocieerd wordt, vindt men hier een grote biodiversiteit (rivieren, meren, ...). Het grootste deel van de provincie bestaat uit natuur in al haar vormen.

In het noorden en het centrum wordt het reliëf gevormd door hoge plateaus met Baraque de Fraiture op 652 m hoogte als hoogste punt. In het zuiden ligt de Gaume dat gekenmerkt wordt door zijn typische “cuesta’s”, zacht glooiende landschappen en milder klimaat.

Ligging en bereikbaarheid

  • Met de auto
  • Met de trein
  • Met het vliegtuig

 

De twee belangrijke snelwegen E411 en E25 en de secondaire verkeerswegen zorgen voor een gemakkelijke bereikbaarheid zonder druk verkeer. De mooie landschappen maken van de autorit een plezier.

De tijd om zich per auto van Brussel naar het noorden van de provincie te verplaatsen bedraagt 1u15; dat is ongeveer de tijd die nodig is om Brussel te doorkruisen!

Zoeken

BELGIË

Marche-en-Famenne

Arlon

 
Brussel105 km190 km
Hasselt110 km180 km
Antwerpen150 km230 km
Gent170 km250 km
Brugge215 km300 km

Frankrijk

Reims*195Km200Km
Rijsel*200Km285Km
Parijs*335Km340Km

Nederland

Maastricht*90Km170Km
Amsterdam*250Km305Km
Rotterdam*255Km335Km

Duitsland

Aken120Km190Km
Keulen190Km250Km
Frankfurt235Km210Km

GH Luxemburg

 Luxemburg-stad* 120Km 35Km

  * afstand in vogelvlucht.

 

Via de nationale luchthaven  Brussels Airport – Zaventem .
Brussels South Charleroi Airport en Liège Airport hebben talrijke vluchten  tegen concurrerende prijzen en liggen op +/- 1 uur afstand van het noorden van de provincie.  Het zuiden van de provincie is ook gemakkelijk te bereiken via de luchthaven van het GH Luxemburg Lux-Airport.


Zoeken

Twee belangrijke spoorlijnen doorkruisen de provincie: Brussel-Luxemburg en Luik-Luxemburg. 

Twee internationale hogesnelheidstreinen stoppen in Brussel, Luik en Namen. Vanaf deze grote steden verzekert het netwerk van de Belgische spoorwegen (NMBS) een goede verbinding met de provincie Luxemburg.


 www.belgian-rail.be

Zoeken
ECONOMIE EN … TOERISME

De provincie heeft een prachtig netwerk van kleine en middelgrote ondernemingen. Buiten de exploitatie van de natuurlijke rijkdommen (hout, landbouw, steen, veeteelt), is het toerisme een volwaardige economische sector met ongeveer 6000 jobs.

De toeristische markt is uitgegroeid tot een belangrijke bron van ontwikkeling en werkgelegenheid, direct en indirect. De Ardennen trekken elk jaar miljoenen toeristen aan, die hoofdzakelijk uit België komen maar ook uit het buitenland, vooral uit de buurlanden.
De bezoekers komen er voornamelijk op vakantie, om zich te ontspannen, rust en sereniteit te vinden in de ongerepte natuur!

Alleen al in de provincie Luxemburg zijn er bijna 50.000 slaapplaatsen verdeeld onder hotels, campings, vakantieparken en vakantiewoningen en gastenverblijven, de trendsetters van onze provincie.
Op culinair gebied, vindt men hier een 400-tal brasseries-restaurants, waaronder 5 met Michelin ster en 18 vermeld in de Bib Gourmand, het bewijs van vakbekwaamheid van onze chef-koks en een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Een netwerk van attracties en prachtige culturele bezienswaardigheden zorgen voor ontspannen momenten.  Op de lijst van het cultureel UNESCO werelderfgoed staan twee van onze streekspecialiteiten: Jambon d’Ardenne en Paté gaumais samen met 2 grote evenementen: de Landbouwbeurs van Libramont en de Sint-Hubertusviering, die ieder jaar duizenden bezoekers lokken.

Maar wat de toerist vooral waardeert en zoekt bij ons zijn de echte waarden van de Ardennen: het goede leven, de authenticiteit, de verwondering en samenwerking. Om deze redenen werkt de provincie samen met de Franse en Luxemburgse Ardennen aan het Europees toeristisch project « Marque Ardenne » dat als doel heeft de waarden van het grensoverschrijdende territorium Ardennen te valoriseren en de aantrekkelijkheid ervan te vergroten.
 
Info : www.luxembourg-belge.be


Zoeken